شایسته سالاری و نارضایتیهای آن
کریستوفر هیز بهترین مقاله نویس و سردبیر مجله ملت و ارائه دهنده پانل سیاسی آخر هفته MSNBC به نام َ«با کریس هیز همراه باشیدَ»، شناخته می شود. بیشتر آنچه که مدو (2012) به دست آورده است، در نتیجه کتابش – بررسی و شناختی سیاست خارجی می باشد. رساله هیز (2012) در مورد سیاست های اجتماعی، درخشش نخبگان، تلاشی است برای گسترش دامنه نیت خود که چیزی شبیه به هزینه تحصیلی (بورس تحصیلی) است. هر چند دور از هر گونه غرور، کتاب هیز به چالش کشیدن جدی اساطیر حول و حوش یکی از عمیق ترین مفاهیم مستتر در جامعه آمریکا یعنی شایسته سالاری می باشد. به همین دلیل، ما آموزشگران و مربیان را مجبور کرد که سیاست های ما در مورد روش های قضاوت کردن موفقیت و شکست دانشجویان را دوباره بررسی کنیم.
در سایه و روشن، هیز استدلال می کند که سیاست های اجتماعی پس از جنگ جهانی دوم بر تشویق و پاداش دهی هدفمند اکثر دانشجویان موفق در شرط بندی تحصیل مبنی بر داشتن ثروت و قدرت، متمرکز است تا از این طریق نابرابری های اجتماعی را بکاهد که بطور ناخواسته ای منجر به افزایش عدم برابر و توازن درآمد ها گردید. هیز می گوید:
در حالی که باور به قول و وعده های شایسته سالاری آمریکایی موجب شده که بالا و پایین سلسله مراتب اجتماعی و راستای طیف سیاسی به اشتراک گذاشته شود، این مسئله بخصوص در بین کسانی قوی تر است که آن را بالاترین بالاها درجه بندی می کنند. طبیعتاً برنده ها اغوا می شوند تا نتیجه بگیرند که سیستمی که مزایای بیش از حد بزرگ را بر آنها اعمال می کند، می داند که چکار می کند. بنابراین، حتی شایسته سالاری موجب شکست، نهادهای غیر قابل اطمینان، نابرابری عظیم، و افزایش نخبه های بریده می گردد، همچنین یک مجموعه از رهبران قدرتمند و با نفوذ خلق می کند که آن را بسیار ارزش می نهند (ص31).
برای درخواست کل مطلب و مقاله اصلی با ترجمک تماس بگیرید (کد مقاله: 110010).